Ismét tojásfehérje-dömping a hűtőben… Egy gyors, és a citromos ízt kedvelők számára kihagyhatatlan egyszerű sütikét találtam.
A tésztához:
- 6 tojásfehérje
- 15 dkg porcukor
- 15 dkg liszt
- 2 citrom leve és reszelt héja
- 1 kis maréknyi aszalt vörös áfonya (opcionális)
- 1 kávéskanál szódabikarbóna
- csipet só
A tetejére:
- 50 g étcsokoládé
- 1 evőkanál olaj
A fehérjét verjük közepes keménységű habbá, majd kis adagokban tegyük hozzá a cukrot. Tovább mixelve fényesre dolgozzuk és hozzáadagoljuk a citromlevet és reszelt héját. A lisztet keverjük el a szódabikarbónával és a felaprított vörös áfonyával, majd ezt óvatosan forgassuk bele citromos masszánkba. Öntsük sütőpapírral bélelt püspökkenyér formába és kb. 25 perc sütés után tűpróbával nézzük meg, átsült-e a süteményünk. Rácsra téve hűtjük, majd olvasztott csokival locsoljuk tetejét. A csoki dermedése után recés késsel szépen szelhető.
Varga Anikó receptje az OlajBogyó receptes oldalról.