Tészta:
- 20 dkg vaj
- 20 dkg cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 4 tojás
- 25 dkg liszt
- fél csomag sütőpor
- 1 és 1/2 citrom leve
Krém:
- 1 csomag vaníliás pudingpor
- 5 dl tej
- 5 dl tejszín
- 2 csomag habfixáló
- 30 db vajas keksz
Máz:
- 20 dkg porcukor
- 2 evőkanál víz
- 3-4 evőkanál citromlé
- gumimacik
A tésztához a vajat robotgéppel habosra keverjük. Egymás után hozzáadjuk a cukrot és a vaníliás cukrot, majd addig keverjük amíg egynemű masszát kapunk. Ezután a tojásokat is hozzáadjuk. A lisztet és a sütőport elkeverjük, majd a citromlével felváltva adagonként a tésztához adjuk. A tésztát egy kivajazott tepsibe (38 × 28 cm) simítjuk és megsütjük. A sütési idő kb. 20 perc.
A krémhez a pudingporból, a cukorból és a tejből a tasakon leírtak szerint pudingot főzünk, a megsült tészta tetejére kenjük, és hagyjuk hűlni. A tejszínt a habfixálóval keményre verjük, a kihűlt puding tetejére kenjük, majd lefedjük vajas keksszel. A mázhoz a porcukrot, a vizet és a citromlevet elkeverjük, majd a masszát a kekszek tetején elosztjuk, és minden keksz közepére gumimacikat teszünk. A süteményt ezután legalább 5 órán keresztül állni hagyjuk, majd felszeleteljük.
Próbáljátok ki, nagyon finom! A gyerekek imádják!
Fazekasné Megyesi Mónika receptje.