Tészta:
- 4 tojás
- 16.5 dkg cukor
- 16.5 dkg liszt
- fél csomag sütőpor
- 7 evőkanál meleg víz
Krém:
- 3 fél literes joghurt ( lehet epres, meggyes, barackos, citromos attól függ milyen ízesítésű tortát szeretnénk )
- 3 dl tejszín habbá verve
- egy evőkanál zselatin kevés vízben feloldva
- ízlés szerint gyümölcs
A tojások fehérjéből habot készítünk. (ne legyen nagyon kemény!)
A sárgákat habosra keverjük a cukorral, vízzel. Addig amíg a cukor elolvad. Hozzáadjuk a sütőporos lisztet. 24 cm-es formában 180- 200 °C-on megsütjük. Ha kihűlt háromba lapba vágjuk. A tejszínt habbá verjük. Belekeverjük a joghurtot, a feloldott zselatint, majd óvatosan hozzáadjuk a darabolt gyümölcsöt. Megtöltjük a lapokat, hűtőben jól lehűtjük és végül díszítjük.
Tramita Rita receptje.
TraRita Sütödéje – érdemes benézni és csatlakozni, ahol Rita összes többi házi süteményeit és édességeit megtaláljátok. Szemet gyönyörködtető finomságok – receptekkel!
A fenti recept a szerző engedélyével került feltöltésre!