Tészta:
- 8 tojás
- 25 dkg cukor
- 1 dl víz
- 20 dkg liszt
- 1 csomag sütőpor
8 tojássárgáját kikavarunk 25 dkg cukorral jó habosra, fokozatosan hozzáadva 1 dl vizet. Ha már jó habos, akkor hozzáadunk 20 dkg lisztet, amiben elkavarunk 1 csomag sütőport. Végül a tojások felvert kemény habját is óvatosan beleforgatjuk. Előmelegített sütőben, 180°C-on, egy kisebb kocka alakú tortaformában készre sütjük. Ha kihűlt, háromfelé vágjuk.
Joghurtos krém:
- 6 pohár (6 × 125 g) Activia citromos joghurt
- 1,5 csomag zselatin
- 1 citrom
- 5 dl cukrászhab (édesített habtejszín)
A joghurtban elkeverünk 1,5 csomag elkészített, majd langyosra hűtött zselatint (amit a csomag hátoldalán lévő utasítás szerint készítünk el), belereszeljük a citrom reszelt héját, hozzáadjuk a levét, a citrom kockákra vágott húsát, és végül ezt beleforgatjuk a már keményre felvert cukrászhabba.
A joghurtkrémet két részre osztjuk. A tortaformába rakva az első lapot megtöltjük a joghurtkrém első felével, majd befedjük a második lappal. Ezután ugyanígy járunk, végül befedjük a harmadik lappal (keveset hagyjunk a tetejére, oldalára). Oldalát, tetejét megkenjük a félretett joghurtkrémmel. Hűtőben lehűtjük, majd kiborítjuk a tortát egy tálcára és tetszés szerint díszítjük.
Jó étvágyat kívánok!
Váradi Gabriella receptje.