Tészta:
- 2 × 4 tojás
- 2 × 4 evőkanál cukor
- 2 × 4 evőkanál liszt
- 2 × 1/2 csomag sütőpor
A tésztához 2 × 4 tojásból piskótát sütök: 4 tojásfehérjét 4 kanál cukorral habosra keverek, majd egyenként belekeverem a 4 tojássárgáját és a 4 kanál lisztet, amibe fél csomag sütőport lazán belekeverek. Sütőpapírral bélelt tepsibe simítom és 180°C-on megsütöm mindkét lapot ugyanígy. Félreteszem hűlni.
Töltelék:
- 2 nagy pohár tejföl
- ízlés szerint porcukor
- 2 citrom
- 5 dl habtejszín
- kandírozott citrom és narancs
- babapiskóta
- kevés zselatin
A krémhez a tejfölt ízlés szerint porcukorral habosra keverem, hozzáadom a citromok reszelt héját és kifacsart levét. A tejszínt könnyű habbá verem, majd a két krémet összevegyítem. Kandírozott citromot és narancsot feldarabolok és beleteszem a krémbe. Kis zselatint teszek még bele, amit a tasak hátoldalán levő utasítás szerint készítek el.
Tepsibe helyezem az egyik piskótát, a krém egyharmadát rásimítom, babapiskótával kirakom, majd megint a krém és a másik piskótalap. A tetejére szintén krém kerül, majd csokidarával megszórom.
Molnár Andrea receptje.