A tésztához:
- 50 dkg liszt
- 20 dkg margarin
- tej
- 2 tojás
- 10 csapott evőkanál porcukor
- 1/2 csomag (7 g) szalalkáli
- pici só
A krémhez:
- 1,2 liter tej
- 15 dkg margarin
- 3 csomag tejszínízű pudingpor
- 1 db (nagyobb) vegyszermentes citrom reszelt héja és leve
- 3,5 dl (kb. 8 evőkanálnyi) sárgabaracklekvár
- 8 evőkanál cukor
A mázhoz:
- 15 dkg porcukor
- 1 teáskanál citromlé
- 1 evőkanál víz
- 3 evőkanál rostmentes sárgabaracklekvár
A sütéshez:
- 25 × 39 cm-es tepsi (hátoldalát margarinnal lekenve)
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk annyi tejjel, hogy jól nyújtható tésztát kapjunk. 4 cipóra osztjuk, majd 200°C-ra előmelegített sütőben, tepsi hátoldalán egyenként kb. 10 perc alatt megsütjük.
A krémhez a pudingporokat a cukorral és a tejjel sűrűre felfőzzük, majd kihűtjük. A kihabosított margarinnal, a reszelt citromhéjjal és a levével jó krémesre összekeverjük.
A sütemény összeállítása: az alsó lapra kenjük a fele krémet, rátesszük a második lapot. Megkenjük baracklekvárral, rátesszük a harmadik lapot, rá a másik fele krémet, majd befedjük a negyedik lappal.
A máz hozzávalóit a cukor teljes feloldódásáig keverőgéppel keverjük, míg szép fényes mázat kapunk, majd a süteményt bevonjuk vele. Egy éjszakára a hűtőbe tesszük, hogy megpuhuljon a süteményünk. Másnap szeleteljük.
Vass Lászlóné receptje.
Edit szeretettel vár Benneteket desszertek és házias ételek receptjeivel a Konyhamánia Edit módra oldalon!