A tésztához:
- 5 tojásfehérje
- 10 dkg cukor
- 10 dkg darált mandula
- egy citromleve
- 1 teáskanál reszelt citromhéj
- 3 evőkanál liszt
- 1 teáskanál sütőpor
A krémhez:
- 20 dkg vaj
- 5 dl tej
- 2 evőkanál liszt
- 1 evőkanál étkezési keményítő
- 6 evőkanál cukor
- citromaroma
A tetejére:
- 3,5 dl habtejszín
- 2 tasak habfix
- 1 teáskanál reszelt narancshéj
- citromaroma
A tojásfehérjéből kemény habot verünk, majd a cukrot is hozzáadjuk. A citromlét is belekeverjük, addig verjük a habot, amíg teljesen felveszi a citromlét. A lisztet, a mandulát, a citromhéját és a sütőport összekavarjuk, majd a habhoz adjuk. A tésztát sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük és közép meleg sütőben tűpróbáig sütjük. Megcsináljuk a krémet. 3 dl tejet a cukorral felmelegítünk, a maradék 2 dl tejhez kavarjuk a lisztet és a keményítőt. Mikor a tej felforrt, hozzáöntjük a lisztes tejet és folyamatosan kavargatjuk, mikor besűrűsödik, levesszük a tűzről. A vajat kikavarjuk, citromaromával ízesítjük, majd a lehűtött krémet hozzákanalazzuk és összekeverjük. A kihűtött tésztára kenjük. A habot felverjük, hozzáadjuk a narancshéjat és citromaromával ízesítjük, a krém tetejére kenjük és lehűtjük.
Forrás: KETKES
Anna Éva Hogyorné Ragács mondta
Nagyon jól néz ki a süti, de a tojássárgája lemaradt a receptből, vagy maradék fehérjét használjunk fel?
Web Cukrászda mondta
Kedves Anna! A süti elkészítéséhez nem szükséges a tojás sárgája. Nagyon finom süti készül így is belőle! A receptet kipróbáltuk és tökéletesen sikerült!
Reméljük Önnek is siker élménye lesz! Szeretettel várjuk a visszajelzést 😀