Tészta:
- 50 dkg darált háztartási keksz
- 4 evőkanál őrölt mák
- 10 dkg porcukor
- 1-1, 5 dl tej
Krém:
- 1/2 csomag vanília ízű pudingpor
- 1, 5 dl tej
- 1 evőkanál cukor
- 15 dkg vaj vagy margarin
- 5 dkg porcukor
- 1/2 citrom leve
A tésztához valókat annyi tejjel összegyúrjuk, hogy egy jól kezelhető, ne túl lágy masszát kapjunk. A krémhez a pudingot a szokásos módon elkészítjük, majd a porcukorral és a citromlével habosra vert margarint hozzáadjuk. A tésztát és a krémet ketté osztjuk. 2 db sütőpapír között fél centiméter vastagja kinyújtjuk. Megkenjük a krémmel és feltekerjük. Pár óra hűtés után szeletelhető. Ebből a mennyiségből két rúd készült.
Németh-Szőke Henrietta receptje.
Látogassátok meg Heni a konyhában oldalt , ahol sok-sok csodás recepteket találtok!
A fenti recept, a szerző engedélyével került feltöltésre!