A tésztához:
- 30 dkg liszt
- 1 tojás
- 5 dkg zsír
- 1 csomag vaníliás cukor
- 3 evőkanál cukor
- 0,5 dkg szalalkáli
A krémhez:
- 5 dl tej
- 4 evőkanál liszt
- 4 evőkanál cukor
- 12 dkg porcukor
- 12 dkg margarin
- 1 citrom leve és reszelt héja
- 5 dl tej
- 1 csomag vaníliás pudingpor
A tetejére:
- 20 dkg tortabevonó csokoládé
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, 3 részre osztjuk és tepsi hátulján 3 lapot sütünk belőle. A krémhez a tejben elkeverjük a lisztet a cukorral, majd lassú tűzön sűrű péppé főzzük. A margarint a porcukorral habosra kikeverjük és a kihűlt péphez adjuk, végül a citrom levével és héjával ízesítjük. Ehhez még fél liter tejjel 1 csomag vaníliás pudingot hozzáfőzünk, és ha kihűlt, összekeverjük mindkettőt. A lapokat megtöltjük a kész krémmel, olvasztott csokival leöntjük, másnap szeleteljük.
Kovácsné Szepesi Ági receptje.