Tésztához:
- 12 dkg margarin
 - 18 dkg liszt
 - 6 dkg porcukor
 - 1 tojássárgája
 
Krémhez:
- 3 dl tejszín
 - 10 dkg csokoládé
 - 3 tojássárgája
 - 6 dkg cukor
 - 1 narancs reszelt héja
 - ízlés szerint chilipor
 
A porcukrot, a lisztet elkeverjük, a puha margarint felaprítjuk, elmorzsoljuk a liszttel, a tojássárgáját hozzáadjuk, és tésztává gyúrjuk. Lisztezett deszkán 3-4 mm vékonyra nyújtjuk, és akkora kört vágunk ki belőle, amekkorával a formánkat ki tudjuk bélelni. A felesleges részeket újra összegyúrjuk és felhasználjuk. 180°C-ra előmelegített sütőben világosbarnára sütjük. A tojássárgáját a cukorral és a tejszínnel kis lángon gyorsan, folyamatosan kevergetve addig melegítjük, amíg el nem kezd sűrűsödni, ekkor levesszük a tűzről, nehogy rántotta jellegű legyen. Belekeverjük az aprított csokoládét, a chilit és a narancshéjat. A meleg krémet egyenletesen a kisült linzertésztára simítjuk, majd hűtőben dermesztjük. A tetejét friss tejszínhabbal, eperrel vagy chilivel díszíthetjük.
Pápistáné Tünde receptje.










