- 2 db cékla ( kb 40 dkg )
- 3 tojás
- 8 dkg barnacukor
- 1 teáskanál vaníliakivonat
- 10 dkg vaj
- 15 dkg étcsokoládé
- 2 evőkanál kakaópor
- 10 dkg liszt
- csipet só
- 1 kiskanál sütőpor
- 15 dkg porcukor
- 1 teáskanál citromlé
- céklalé
A megpucolt céklát finom reszelőn lereszeljük, majd kinyomkodunk belőle kb 50 ml lét, és kb 10 percig kevés víz hozzáadásával megpároljuk. Azután leszűrjük és teljesen kihűtjük.A sütőt 180 °C – ra melegítjük, egy 22 cm – es kapcsos tortaformát alaposan kivajazunk és kilisztezünk. A csokoládét a vajjal vízgőz felett összeolvasztjuk. A tojást a cukorral kissé kihabosítjuk, majd hozzákeverjük a vajas csokoládét, a céklát, a sót és a kakaóval vegyített sütőporos lisztet. A masszát a formába simítjuk és kb 20 perc alatt megsütjük.A mázhoz összekeverjük a porcukrot, a citrom levét és annyi céklalét adunk hozzá, hogy folyós, de még kenhető masszát kapjunk, majd rákenjük a kihűlt tortára. Miután a máz megszilárdult csokiforgáccsal díszítjük. Kínálásig hűtőben tartjuk.
Baloghné Kele Judit receptje.
Látogassátok meg Juditka konyháját, ahol sok-sok csodás recepteket találtok!
A fenti recept a szerző engedélyével került feltöltésre!