Tészta:
- 25 dkg liszt
- 10 dkg porcukor
- 12 dkg vaj
- 20 dkg áttört főtt burgonya
- 1 tojás
- csipet só
- 1 tasak sütőpor
- 1 csomag vaníliás cukor
Töltelék:
- 4 evőkanál baracklekvár
- 10 dkg darált dió
- 2 – 3 evőkanál cukor
Teteje:
- 10 dkg étcsokoládé
- 2 evőkanál étolaj
A tészta hozzávalóiból tésztát gyúrunk, majd átlátszó fóliába tekerve hideg helyen 30 percig pihentetjük.
A tésztát kétfelé osztjuk, az egyik felét egy sütőpapírral bélelt tepsibe ( kb 25 x 25 cm ) simítjuk, majd villával megszurkáljuk. Ezután rákenjük a lekvárt és rászórjuk a diós cukros keveréket, a tészta másik felével pedig beborítjuk. Villával megszurkáljuk és 180 °C – on körülbelül 25 – 30 percig sütjük.
Az étcsokoládét vízgőz felett összeolvasztjuk az olajjal és elsimítjuk a sütemény tetején.
Baloghné Kele Judit receptje.
Látogassátok meg Juditka konyháját, ahol sok-sok csodás recepteket találtok!