Tészta:
- 6 tojásos piskóta
Fehér krém:
- 6 dl kókusztej
- 2 csoma vanília ízű pudingpor
- 7 evőkanál cukor
- 15 dkg kókuszreszelék
- 3 dl tejszín
Csokikrém:
- 3 dl rizstej
- 1 csomag csokoládé ízű pudingpor
- 3 evőkanál cukor
- 15 dkg étcsoki
- 5 dkg kókuszreszelék
- 1,5 dl tejszín
A fehér krémhez, sűrű pudingot főztem, ha kész még melegen hozzákevertem a kókuszt. Kihűtöttem, utána belekevertem a felvert tejszínt. A csokikrémhez, egy kevés tejet odaraktam melegedni, beletördeltem a csokit, elolvadt, akkor megfőztem benne a pudingot. Hozzákevertem a kókuszt. Kihűtöttem. Belekevertem a felvert tejszínt. Nekem nem lett elèg csokis, részemről mehetne bele még csoki vagy kakaópor. De így is finom lett. A piskótát 4 részre vágtam.
Rétegek:
Piskóta-fehér krém-piskóta-csokikrém-piskóta-fehér krém-piskóta.
Az oldalál bekentem tejszínhabbal, a tetejét olvasztott csokival, az van lecsúrgatva.
Viràg: egyszerhasználatos habzsákba töltöttem a felvert tejszínhabot (tettem bele egy habfixálót is), egy nagyobb lyukat vágtam rajta. Egy diónyi mennyiségű gombócot nyomtam belőle. Egy evőkanál hátulját félig olvasztott csokiba mártottam, úgy hogy ne follyon róla, rányomtam a tejszíngombócra, és lehúztam .
Bíró Csilla receptje.
A fenti recept, a szerző engedélyével került feltöltésre!