
Tészta:
- 10 dkg cukor
 - 30 dkg liszt
 - 1 csomag sütőpor
 - 15 dkg margarin
 - 2 evőkanál kakaópor
 
Töltelék:
- 6 tojásfehérje
 - 20 dkg cukor
 - 20 dkg kókuszreszelék
 
Krém:
- 6 tojássárgája
 - 4 evőkanál liszt
 - 1 csomag vaníliás cukor
 - 1/2 liter tej
 - 25 dkg margarin
 
Csokimáz:
- 3 evőkanál kakaópor
 - 3 evőkanál cukor
 - 3 evőkanál víz
 
A tésztát a hozzávalókból meggyúrom, ha nem áll össze, adok hozzá egy kis tejet. 2 lapot nyújtok ki belőle, és az első lapot a tepsibe helyezem. Erre jön a töltelék: a tojásfehérjét kemény habbá verem, és apránként hozzáadom a cukrot és a kókuszreszeléket. Ezt rásimítom az alsó lapra. Erre helyezem a második lapot. Megszurkálom villával a tetejét, és 20-25 perc alatt megsütöm.
Amíg sül a tészta, elkészítem a krémet: a tojássárgáját a liszttel, a vaníliás cukorral elkeverem, és hozzáadom a tejet. Szép csomómentesre keverem, és sűrű krémmé főzöm. Ha kihűlt, hozzákeverem a 25 dkg margarint. A megsült és kihűlt tésztára rásimítom a krémet, majd bevonom csokimázzal. Én a végén meg szoktam szórni a csokit egy kis kókuszreszelékkel.
Dancsi Ildikó receptje.










