- 21 dkg finomliszt
- 20 dkg kristálycukor
- 3 tojás
- 5 dkg natúr kakaópor
- 2 teáskanál sütőpor
- 2 dl tej
- 7,5 dkg olvasztott vaj
- 3-4 db Bounty csoki (vagy egy zacskóval, amiben 7 db kisebb van)
- csipet só
Egy tálba szitálom a lisztet, a sütőport és a kakaóport, hozzáadok 10 dkg cukrot és egy csipet sót, majd összekeverem és félrerakom. A tojásokat szétválasztom. A fehérjét elkezdem felverni, majd mikor már félkemény, hozzáadok 5 dkg cukrot, és tovább dolgozom. A 3 tojássárgáját is robotgéppel felverem, amíg szép sima, fényes és habos lesz (kell neki 4-5 perc), majd hozzáadom a maradék 5 dkg cukrot. Ezután hozzákeverem a 2 dl tejet. A szárazanyagokat hozzáadom a tojássárgás keverékhez, géppel eldolgozom és beledolgozom a vajat is. A tojásfehérje habját fakanállal szépen lassan beleforgatom ügyelve arra, hogy ne törjön össze.
A sütőformákat kitöltöm papírral, és beleadagolom a tésztát. Mindegyik Bountyt félbevágom, így 1 db csokiból 2 muffint tudunk ízesíteni. Belenyomkodom a félbevágott csokikat a tészta közepébe. 180°C-ra előmelegített sütőben 12-15 perc alatt megsütöm. Melegen a legfinomabb, mert folyik benne a Bounty, de kihűlve is nagyon ízletes.
Ha a Bounty elfogy, viszont tésztád még van, keverj bele kókuszreszeléket. Úgy is isteni finom!
Farkasné Joó Ibolya receptje.