- 1 dl tej
- 4 dkg margarin
- 4 dkg kristálycukor
- 1 evőkanál búzadara
- 6 dkg kókuszreszelék
A bevonáshoz:
- 15 dkg étcsokoládé
- 2 evőkanál étolaj
A tejet a cukorral és a darával elkezdjük gázon melegíteni, majd hozzáadjuk a margarint és a végén pedig a kókuszt. Sűrűsödésig főzzük. Vigyázni kell, könnyen leég. A masszát kihűtjük és egy folpackkal bevont tálcán két hüvelykujjnyi vastagságú rudat formálunk belőle a kezünk segítségével, majd 2 órára hűtőbe tesszük.
A hűtőből kivéve a rudakat tetszés szerinti hosszúságúakra vágjuk (nekem 16 darab lett). Az étcsokoládét az étolajjal megolvasztjuk és a kókuszos rudakat gyorsan, hogy ne kezdjen el puhulni, megforgatjuk benne. Ezután visszatesszük a folpackkal fedett tálcára és hagyjuk megszilárdulni rajta a csokoládét.
Drávai Szabina receptje.
Szabina szeretettel vár Benneteket Ötlet Konyhájában, ahol sok-sok finomság kerül az asztalra nap mint nap!