- 7 dl tej
- 20 dkg rizs
- 20 dkg keksz
- 10 dkg sűrített tej
- 10 dkg cukor
- 4 evőkanál zselatin
- 5 dkg tortabevonó
- 35 dkg trópusi gyümölcskonzerv
A tejet felforraljuk, majd hozzáadjuk a rizst és megfőzzük (ha szükséges, pótoljuk kevés vízzel). A rizst teljesen kihűtjük, majd hozzákeverjük a sűrített tejet és a cukrot. A zselatint elkészítjük a tasakon levő utasítások szerint, hozzáadjuk a rizshez és hűtőben dermesztjük.
Az összeállításhoz egy kisebb lábasba (vagy formába) tesszük a rizst, utána a gyümölcsöt, a rizst, a kekszet apróra tördelve, és így rétegezzük, míg el nem fogy. A gyümölcsből hagyjunk a tetejére díszítésnek. 2 órahosszára hűtőbe tesszük, majd tányérra borítjuk, teszünk a tetejére gyümölcsöt, és ízlés szerint leöntjük olvasztott tortabevonóval.
Kránicz Györgyi receptje.
Még több recept, konyhai praktikák és tanácsok a Györgyiségek Facebook oldalon.