Nagyon finom, egyszerű, mégis igen nagyszerű sütemény!
A tésztához:
- 2 tojás
- 1 bögre porcukor
- 1/2 bögre olvasztott vaj
- 1 bögre tej
- 1 csomag sütőpor
- 2 bögre rétesliszt
A tetejére:
- 1/2 bögre kókuszreszelék
- 1/2 bögre porcukor
A megsült forró tészta tetejére:
- 1 bögre habtejszín (nem kell felverni)
A díszítéshez:
- kevés porcukor
- kókuszreszelék
A méréshez használt bögre mérete 3 dl. A tojásokat egészben felverjük, majd tovább kavarjuk az 1 bögre porcukorral és az olvasztott vajjal. Hozzáadjuk a tejet és a sütőporral elkevert réteslisztet. Kivajazott, 20 × 30 cm-es tepsibe simítjuk, megszórjuk a fél bögre kókuszreszelékkel, majd a fél bögre porcukorral. 180°C-ra előmelegített sütőben megsütjük. Ha magas a süti, akkor tűpróbával ellenőrizzük. (Ha alacsonyabbat akartok, akkor tegyétek nagyobb tepsibe!) A megsült forró sütire az 1 bögre tejszínt rálocsoljuk, a tészta gyönyörűen magába szívja. A kihűlt tésztát szeleteljük, megszórjuk vékonyan porcukorral és kókuszreszelékkel.
Vass Lászlóné receptje.
Edit szeretettel vár Benneteket desszertek és házias ételek receptjeivel a Konyhamánia Edit módra oldalon!
Szabó Judit mondta
Sokallom a porcukrot, nem lesz nagyon édes?
Jutka mondta
A tejszínt csak rá kell önteni, mikor?
Web Cukrászda mondta
A megsült forró sütire kell a tejszínt ráönteni, majd megvárni, hogy kihűljön.