Ezt a változatot régóta készítem, és bizony kiszorította itthon a “normális” palacsintát. A tésztája majdnem olyan mint a piskóta.
- 1 bögre liszt (2 dl a mérce )
- 1 bögre tej
- 2 tojás
- 2 evőkanál cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- pici olaj a kisütéshez
A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét felverjük habnak. A tojássárgájához hozzáadjuk a lisztet, cukrot, vaníliás cukrot, majd a tejjel csomómentesre keverjük, és óvatosan beleforgatjuk a felvert habot.
Palacsintasütőben kisütjük, de csak a közepére öntjük, és a merőkanál aljával kb. 15 cm-es köröket formázunk.Ízlés szerint megtöltjük. Ajánlanám rögtön dupla adaggal készíteni, mert biztos hogy perceken belül el fog tűnni
Császár Eta receptje az Eta hagyományos tortái oldalról.