Ehhez a süteményhez nincs szükség mérlegre, hiszen egy pohár a mérce és akár dobálós – gyümölcsös sütinek is nevezhetnénk, mert pár perc alatt össze lehet ,, dobálni ”, keverni és sütni. Hihetetlen puha és könnyed, piskótaszerű tésztát kapunk, nagyon jól lehet szeletelni, nem morzsálódik és bármilyen idénygyümölccsel, akár kombinálva is készíthetjük. A cukorréteggel a tetején és a szaftos gyümölccsel, nagyon finom süteményt kapunk. Próbáljátok ki, akár meggyel, barackkal, áfonyával, szederrel és még sorolhatnám.
A bögre 2 , 5 dl-es
- 1, 5 bögre cukor
- 2 db tojás
- 3 bögre liszt
- 1 csomag sütőpor
- 1 csomag vaníliás cukor
- csipet só
- 1/2 bögre étolaj
- 1, 5 bögre tej
- gyümölcs ( nálam eper és cseresznye ) – kb fél kg
Tetejére:
- 3 evőkanál olvasztott vaj
- gyümölcscukor
A sütőt melegítsük elő 190 °C-ra, egy 35 x 25 cm-es tepsi aljába vágjunk sütőpapírt. Keverjük habosra a tojást a cukrokkal, adjuk hozzá az olajat, majd a sütőporral elkevert lisztet. Végül keverjük simára a tejjel. A tetejét rakjuk ki magozott cseresznyével és félbevágott eperszemekkel, majd süssük körülbelül 25-30 percig. ( tűpróba ) Ha megsült, még melegen kenjük le a tetejét olvasztott vajjal, majd addig szórjuk rá a cukrot, amíg a szemek már egészben maradnak, mert az első rétegek elolvadnak.
Baloghné Kele Judit receptje.
Látogassátok meg Juditka konyháját, ahol sok-sok csodás recepteket találtok!