Mennyei finom tésztája van, akár töltelék nélkül is fogyasztható. Szeretettel ajánlom mindenkinek!
- 5 tojás
- 2 bögre liszt
- 1 bögre tej
- 1 bögre tejszín
- fél bögre porcukor
- 5 dkg vaj
- 1 csipet só
- 1 csomag vaníliás cukor, vagy 1 teáskanál vanília aroma
- vaj a sütéshez
Az 5 dkg vajat langyosra olvasztjuk. A többi hozzávalót összekeverve palacsintatésztát készítünk, végül utolsóként hozzáadjuk az olvasztott vajat is. A hagyományos palacsintához hasonlóan sütjük meg őket, azzal a különbséggel, hogy a palacsintákat kisebbre készítjük. A sütéshez használt vajat csak melegítjük, nem forrósítjuk fel, mert különben megég a palacsinta. Amikor megszilárdul, már lehet is fordítani. A szokásosnál, tehát a hagyományostól eltérő, vastagabb palacsintákat kapunk.
Kellemes íze van. Csak önmagában, töltés nélkül, vaníliás porcukorral megszórva is tálalhatjuk, de persze ízlés szerint tölthetjük is. Én házi baracklekvárral töltöttem most be őket.
Vass Lászlóné receptje.
Edit szeretettel vár Benneteket desszertek és házias ételek receptjeivel a Konyhamánia Edit módra oldalon!