Tészta:
- 3 tojás
- 1 bögre cukor
- 1 bögre darált dió
- 1 teáskanál szódabikarbóna
- 4 evőkanál méz
- 2-3 bögre liszt (amennyit felvesz)
A krémhez:
- 1 liter tej
- 15 dkg darált dió
- 4 evőkanál kakaó
- 8 evőkanál cukor
- 8 evőkanál liszt
- 25 dkg vaj
- 3 evőkanál Nutella
A tetejére:
- reszelt csokoládé
- darált dió
A tojást a cukorral összekavarjuk, majd az összes többi hozzávalót beletesszük és robotgéppel összekavarjuk. A lisztet lassanként adagoljuk hozzá, csak annyit, amennyit felvesz. Nyújtható tésztát kell kapnunk. A tésztát 4 adagra osztjuk, vajjal megkent tepsi hátulján kinyújtjuk és 180 fokos világosbarnára sütjük. Megcsináljuk a krémet: a cukrot, a kakaót és a lisztet egy edénybe tesszük, a tejet hozzáöntjük és csomómentesre kavarjuk. Lassú tűzön besűrűsödésig főzzük, majd kihűtjük. Amikor már csak langyos, hozzákavarjuk a Nutellát és a darált diót. A vajat kikavarjuk és a kihűtött krémet hozzákanalazzuk. A lapokat megkenjük a krémmel, a tetejét is bevonjuk vele. Csokoládéreszelékkel és darált dióval díszítjük. Egy éjszakára hűtőbe tesszük, hogy a lapok teljesen megpuhuljanak.
Forrás: KETKES