Piskóta:
- 4 tojás
- 280 g kristály cukor
- 150 ml olaj
- 150 ml tej
- 330 g liszt
- 20 g kakaópor
- 1 csomag sütőpor
- 1 csipet só
Krém:
- 300 ml bodza szörp
- 3 evőkanál cukor
- 1 csomag vanília ízű pudingpor
- 400 ml tejszín
Tetejére:
- 50 ml tejszín
- 50 g darabolt étcsoki
A tojásokat a cukorral kihabosítjuk. Az olajat és a tejet a forgó tál oldalán belecsorgatjuk, majd a lisztet, a kakaót, a sütőpor és a só keverékét beleszitáljuk és spatulával elkeverjük. 2 x 18 cm-es tortakarikában, 180 °C-on, alsó felső sütésen, körülbelül 30 perc alatt megsütjük. (tűpróba)
A krémhez a szörpöt a cukorral és a pudinggal sűrűre főzzük, kihűtjük. A tejszínt felverjük és belekavarjuk a pudingba. Megtöltjük a lapokat és hűtőbe tesszük egy éjszakáral, majd kívűlről is bekenjük a krémmel. A tetejére a tejszínt felforrósítjuk és ráöntjük a darabolt csokit. Picit állni hagyjuk, majd simára keverjük és mehet a hideg tortára.
Lászlóné Boros receptje.
A fenti recept a szerző engedélyével került feltöltésre!