Alap:
- 2 csomag babapiskóta
Bodzakrém:
- 150 ml bodzaszörp
- 200 g natúr joghurt
- 1 evőkanál citromlé
- 50 g porcukor
- 2 dl habtejszín
- 20 g étkezési zselatin
És még:
- Főtt kávé
- kakaópor (cukrozatlan)
A bodzakrémhez a zselatint 5 ek. szörppel kavarjuk el, tegyük félre. A maradék szörpöt a joghurttal, a porcukorral, a citromlével keverjük alaposan össze, majd a felvert tejszínt óvatosan forgassuk bele. A félretett zselatint melegítsük fel, hogy teljesen oldódjon fel a zselatin, ha langyosra hűlt adjunk hozzá 2-3 ek. bodzakrémet, kavarjuk egyneművé, majd keverjük a többi bodzakrémhez. Kb. 10 percre tegyük hűtőbe, hogy a zselatin kicsit meghúzzon. A babapiskótákat kifőtt, kihűlt kávéba áztatjuk egy pillanatra, majd egy sort leteszünk egy tálba. Erre kenünk a krémből. Ezután újra babapiskóta és végül kakaót szórunk a krém tetejére.
Graur Nóra receptje.