A tésztához:
- 6 tojás
- 12 dkg cukor
- 15 dkg liszt
- 1/2 dl víz
- 1/2 dl olaj
- 1 csomag sütőpor
A krémhez:
- mogyorókrém
- 10 dkg őrölt, pörkölt mogyoró
A tetejére:
- marcipán
A tojásokat szétválasztom. A sárgáját a cukor harmadával, a vizzel és az olajjal habosra kikeverem. A tojásfehérjét a maradék cukorral keményre felverem. A sárga masszába a tojáshabot óvatosan, hogy ne törjön össze belekeverem, a végén hozzáadom a sütőporral elkevert lisztet. A tortaformát kikenem és morzsával meghintem. A masszát beleteszem és 170 °C-on megsütöm. Amikor kihűlt, kiszedem a kapcsos tortaformából. Három lapot vágok belőle és mogyorókrémmel megtöltöm. A krémre darált őrölt, pörkölt mogyorót szórok. A torta felő lapját marcipán masszával bevonom.
Domján Mária receptje.
Látogassátok meg Marcsi finomságok konyháját, ahol sok-sok csodás recepteket találtok