Tészta:
- 15 dkg vaj
- 15 dkg liszt
- 8 dkg őrölt mandula
- 8 dkg cukor
Krém:
- 10 dkg vaj
- 10 dkg vaníliás porcukor
- 1 tojássárgája
Csokimáz:
- 10 dkg étcsokoládé
- 1-2 evőkanál víz
- 1 evőkanál zsír
A tésztához valókat lehetőleg gyorsan összegyúrjuk. (Esetleg 1-2 kanál tejfölt adhatunk még hozzá.) Fél órát hideg helyen pihentetjük. Fél cm vékonyra kinyújtjuk, és apró pogácsákat szaggatunk. Világosra sütjük. A krém alapanyagait jó habosra kikeverjük. Elkészítjük a csokimázt (gőzön felolvasztjuk a csokit, és hozzáadjuk a vizet és a zsírt). A pogácsákból 3 db-ot krémmel összeragasztunk, és a csokimázba mártjuk. 1-2 nap pihentetés után az igazi!
Édesanyám egy réteg krémmel, és egy réteg baracklekvárral tölti! Ja, és dupla adagot készít! Ha már egyszer…
Nefelejcs receptje.