A tésztához:
- 22 dkg liszt
- 15 dkg margarin
- 8 dkg porcukor
- fél csomag sütőpor
- 1 tojás
- 12 dkg lekvár
A töltelékhez:
- 15 dkg darált dió
- 10 dkg porcukor
- fél dl rum
- 1 dl tej
A piskótatésztához:
- 4 tojás
- 10 dkg porcukor
- 4 evőkanál liszt
A mázhoz:
- 1 tojásfehérje
- 10 dkg porcukor
- 1 evőkanál citromlé
A sütőporral elkevert lisztet a margarinnal, a tojással és a cukorral jól eldolgozzuk, meggyúrjuk. Kinyújtjuk, közepes méretű tepsibe tesszük, és megkenjük a lekvárral. A diót a cukorral, a rummal és a tejjel összekeverjük, majd a tésztára kenjük. A 4 tojássárgáját a porcukorral habosra keverjük, majd óvatosan hozzákeverjük a lisztet és a tojásfehérjékből vert kemény habot. Ezt a piskótatésztát a diós töltelék tetejére simítjuk, és az egészet közepes tűznél megsütjük. Közben elkészítjük a mázat: a tojásfehérjét a cukorral és a citromlével simára és fényesre keverjük.A mázzal bevonjuk a kisült tésztát.
Egyszerű, de nagyon finom sütemény.
Egri Diána receptje.