Tészta:
- liszt
- pici só
- kis cukor
- 1 tojás
- tej
- annyi szénsavas víz , hogy sűrű palacsinta tészta legyen.
Töltelék:
- 50 dkg túró
- ízlés szerint porcukor
- 3 tojás
- mazsola
- reszelt citromhéj
- 1 vaníliás cukor
Öntethez:
- 1 tojás
- 1 dl tej
- 1 vaníliás cukor
12 darab palacsintát sütünk a tészta hozzávalóiból. A töltelékhez a túrót villával összetörjük, hozzáadjuk a többi anyagot, a tojások sárgáját. A tojások fehérjét keményre verjük, és a óvatosan a túróhoz keverjük. Betöltjük a palacsintákat. Egy jénai tálat kivajazunk, a palacsintákat félbe vágjuk, és szép sorban a tálba tesszük ( kicsit egymásra csúsztatva). Az öntethez valókat kikeverjük, és a palacsintára öntjük. 200 °C -os sütőben körülbelül 20 perc alatt szép pirosra sütjük. Tetejét porcukorral megszórjuk.
Vankó Sándorné Ilona receptje.