A tésztához:
- 7 dkg porcukor
- 7 dkg darált héjas mandula
- 14 dkg liszt
- 14 dkg margarin
- 1 tojássárgája
- 1 bio citrom reszelt héja
A krémhez:
- 1 csomag vaníliás pudingpor
- 4 dl tej
- 15 dkg cukor
- 15 dkg darált dió
- ízlés szerint rum
- 2-3 evőkanál tejszínhab (a habhoz felvertből)
A habhoz:
- 3 dl habtejszín
- 1 csomag habfixáló
- 2 dkg porcukor
A tetejére:
- felezett dió és porcukor
A tészta hozzávalóit összegyúrom, és két részre osztom. 24 × 22 cm-es sütőpapírral kibélelt sütőlapon sütöm, 180°C-on. Amikor kisült, az egyiket még melegen kis kockákra felvágom, majd a végén így teszem a krém tetejére. A másik lapot egyben hagyom.
A krémhez a pudingot a szokásos eljárással felfőzöm, langyosra kihűtöm, majd belekeverem a darált diót, a rumot és 2-3 kanál tejszínhabot. A tejszínt a fixálóval és a 2 dkg porcukorral kemény habbá verem. Az a lap, amelyik nem lett felvágva, arra kerül a diós krém, a krémre pedig a felvert tejszínhab. A tetejére egyenként ráteszem a felvágott tésztatetőket, majd porcukrozom és dióval díszítem.
Domján Mária receptje.
Látogassátok meg Marcsi finomságok konyháját, ahol sok-sok csodás recepteket találtok!