- 3 csomag világos Bebe keksz
- 3 csomag barna Bebe keksz
Krém hozzávalói:
- 3 csomag zlaty klas
- 3 csomag vaníliás cukor
- 1,5 liter tej
- 9 evőkanál cukor
- 3 evőkanál liszt
- 1,5 csomag palmarin
Kakaós máz hozzávalói:
- 8 dkg margarin
- 8 dkg porcukor
- 2 evőkanál kakaópor (cukrozatlan)
- 2 evőkanál maizena
Vagy pedig itt az én kakaós mázam hozzávalói:
- 4 evőkanál tej
- 4 evőkanál kakaópor (cukrozatlan)
- 20 dkg porcukor
- 10 dkg margarin
1. Először megfőzzük a krémet: A tejbe beletesszük a 3 csomag zlaty klast, a cukrot, a vaníliás cukrot, és a lisztet. Megfőzzük úgy mint a pudingot (sűrűre). Félre tesszük hűlni és mikor már csak langyos bele tesszük a 1,5 csomag palmarint. Jól összekeverjük (teljesen olvadjon el benne a palmarin).
2. A 30 x 33 centiméteres tepsit a következő képen ki rakjuk:
Barna Bebe – krém
Világos Bebe – krém
Barna BeBe – krém
Világos BeBe – krém
3. Miután kiraktuk négy rétegbe a kekszet, elkészítjük a kakaós mázt. A kakaós máz összes hozzávalóit össze melegítjük alacsony hőfokon (nem forraljuk) és még melegen leöntjük a keksz tetejét.
4. Hűtőbe tároljuk és kb. 4-5 óra múlva már megpuhul és szép szeletekre felvágjuk.
Tündi konyha receptje.
Tündi konyhájából kaptuk ezt a remek receptet.
A fenti recept a szerző engedélyével került feltöltésre!