Tortalapok:
- 2 × 6 db tojás
- 2 x 22 dkg liszt
- 2 x 3 dkg kakaópor
- 2 x 25 dkg cukor
- 2 x 7 evőkanál olaj
- 2 x 1 csomag vaníliás cukor
- 2 x 2 csipet só
- 2 x 2 mokkás sütőpor
Krém:
- 4 csomag csokoládé ízű pudingpor
- 1 l tej
- 10 evőkanál cukor vagy ízlés szerint
- 40 dkg vaj/margarin
Díszítéshez:
- 1 l habtejszín
- rózsaszín ételszínezék
A tojásokat ketté választjuk. A fehérjét közepes fokozaton a cukorral és a vaníliás cukorral keményre verjük. Ha elég kemény a hab, folyamatos keverés mellett adagoljuk hozzá a tojás sárgákat. Adjuk hozzá apránként az olajat, majd mehet bele a kakaóval, sóval, sütőporral összeszitált liszt. Sütőpapírral bélelt 25 cm-es tortaformában, 165 °C-ra előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük, majd a formából kivéve kihűtjük. Készítünk még egy piskótát, de azt egy öblösebb /nálam ez egy fém keverőtál volt/,
tálban sütünk készre. Ezt is hagyjuk kihűlni. A krémhez a tejet a pudingporral és a cukorral sűrűre főzzük. Folpackkal letakarva kihűtjük. A vajat/margarint kihabosítjuk, majd a pudinggal krémesre kavarjuk. A kerek tortalapot 3, a másikat 4 lapba vágjuk, majd megtöltjük a lapokat. A babának lyukat készítünk a közepén, belehelyezzük. A habtejszínt felverjük, színezzük és felöltöztetjük a babát ízlés vagy kívánság szerint.
Gál Hedvig receptje.
A fenti recept a szerző engedélyével került feltöltésre!