Piskótához:
- 8 tojás
- 20 dkg cukor
- 15 dkg liszt
- 1 csomag sütőpor
- 5-6 evőkanál víz
Krémhez:
- 25 dkg tehéntúró
- 10 dkg porcukor
- 1 citrom reszelt héja
- fél citrom leve
- 5 dl tejszín
- 1 csomag vaníliás cukor
- 2,5 csomag habfixáló
Tetejére:
- 2 db őszibarack
- 1 csomag színtelen tortazselé
A tészta hozzávalóiból a hagyományos módon kerek piskótát sütünk. Ha kihűlt a tészta, vízszintesen három lappá elvágjuk. A túrót villával jól összetörjük, elkeverjük a porcukorral, hozzáadjuk a citrom levét és a reszelt héját. A tejszínt a vaníliás cukorral és a habfixáló porral kemény habbá verjük, majd óvatosan belekeverjük a túrót. A krém egy részét az alsó tésztalapra kenjük, rátesszük a második lapot, azt is megkenjük krémmel, majd rátesszük a tetejét, és krémmel az oldalával együtt bevonjuk. Vékony szeletekre vágjuk az őszibarackot, és a torta tetejét körberakjuk vele, majd leöntjük a zselatinnal. A maradék krémet habzsákba szedjük, és a torta peremét körbedíszítjük. Mutatós, ha néhány szem málnát is teszünk a díszítés közé. 2-3 órára a hűtőbe tesszük.
Pápistáné Tünde receptje.