Sárga piskóta:
- 4 tojás
- 4 evőkanál cukor
- 4 evőkanál liszt
- 1 csomag sütőpor
Megsütjük,majd ezekből a hozzávalókból ugyanígy készítünk még egy lapot.
Kakaós piskóta:
- 4 tojás
- 4 evőkanál cukor
- 4 evőkanál liszt
- 1 csomag sütőpor
- 3 evőkanál kakaópor
Megsütjük, majd ugyanígy készítünk még egy lapot.
Vaníliakrém:
- 3 csomag vaníliaízű pudingpor
- 9 evőkanál cukor
- 1 liter tej
- 1 csomag vaníliás cukor
- 2,5 dl habtejszín
- 1 csomag zselatin
Joghurtkrém:
- 315 g barackízű joghurt
- 2 csomag (2 × 10 g) Dr. Oetker étkezési zselatin
- 1 doboz konzerv őszibarack
- 0,5 liter habtejszín
- 1 csomag (10 g) habfixáló
Túrókrém:
- 1 kg finom túró
- 1 citrom
- 15 dkg porcukor
- 2 csomag vaníliás cukor
- 2,5 dl habtejszín
Díszítés:
- 0,5 liter tejszínhab
- marcipánrózsák, cukorgyöngyök, stb.
Sütőpapírral bélelt, 25 × 35 cm-es tepsiben sütünk 2 db sárga és 2 db kakaós piskótát, 180°C-ra előmelegített sütőben. A vaníliakrémhez a pudingot a cukorral és a vaníliával megfőzzük 1 liter tejben. Ha kihűlt, beleforgatjuk a felvert tejszínhabot, és hozzáadjuk az 1 csomag zselatint langyosra hűtve (a hátoldalán lévő utasítás szerint készítve). A joghurtkrémhez 0,5 liter tejszínt jó keményre felverünk 1 csomag habfixálóval. Ezután a 2 csomag zselatint a hátoldalán lévő utasítás szerint elkészítjük, majd ha langyosra hűlt, beleforgatjuk a joghurtba. A túrókrémhez a túrót áttörjük finomra, ízesítjük a vaníliás cukorral, a reszelt citromhéjjal, a citrom levével és végül a felvert tejszínhabbal elkavarjuk.
Ha a lapok is kihűltek, összeállítjuk a tortát: sárga piskóta, erre kenjük a túrókrém felét, megszórjuk a fele, kockára vágott barackokkal, majd rákenjük a vaníliakrém felét. Befedjük az egyik kakaós lappal, erre kerül a joghurtkrém, majd befedjük a másik kakaós piskótával. Ezután ismét túrókrém, kockára vágott barackdarabok, vaníliakrém és végül az utolsó sárga piskótalap. A tetejét, oldalát kevés krémmel, majd tejszínhabbal bevonjuk és ízlés szerint díszítjük.
A szív alakú torta receptje: sütünk egy 4 tojásos kakaós piskótát. 3 lapba vágjuk, joghurtos krémmel töltjük. (A joghurtos krém ugyanúgy készül, mint a nagy négyszögletes tortánál, csak 2 kis pohár joghurtból, 1 csomag zselatinból és 2,5 dl tejszínhabból.)
Jó étvágyat kívánok!
Váradi Gabriella receptje.