A tésztához:
- 6 tojás
- 4 evőkanál liszt
- 1 csomag sütőpor
- 12,5 dkg margarin
- 4 evőkanál porcukor
A krémhez:
- 20 dkg túró
- 1 konzerv őszibarackbefőtt
- 3 evőkanál porcukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 2 evőkanál tejföl
A tetejére:
- 1 csomag torta zselé
- 1 dl Hulala habtejszín
- 1 db barackbefőtt
- 10 dkg darált dió az oldalára
- 3 lapzselatin
A tojásokat szétválasztjuk és a sárgáját alaposan kikeverjük a porcukorral, margarinnal. A tojásfehérjét kemény habbá verjük. A lisztbe beleszórjuk a sütőport, elkeverjük, majd a tojássárgájához adjuk. Óvatosan hozzákeverjük a masszához a fehérjét is. Szív alakú tortaformát kiolajozunk, kibéleljük sütőpapírral. Beleöntjük a masszát, tűpróbáig sütjük. Mikor kihűlt, kettévágjuk.
A krémhez a túrót összetörjük alaposan, és hozzáadjuk a porcukrot, a vaníliás cukrot, a tejfölt és a kis darabokra vágott barackot (egyet tegyünk félre a tetejére). Megtöltjük vele a tortát, és a széleit is bevonjuk. A tetejére a tejszínt kemény habbá verjük, a zselatint elkészítjük a rajta levő utasítások szerint. Hozzáadjuk a habhoz. A barackot összetörjük alaposan, a habhoz adjuk és dermesztjük hűtőben 10 percig. A tortazselét elkészítjük a rajta levő utasítások szerint, majd bevonjuk vele a tortánkat. A habot habzsákba töltjük és kidíszítjük vele tortát. A végén az oldalát bevonjuk darált dióval.
Kránicz Györgyi receptje.