Tészta:
- 50 dkg liszt
- 20 dkg porcukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 csomag sütőpor
- 20 dkg margarin
- 1 egész tojás
- 2 tojássárgája
- 2 dl tejföl
Töltelék:
- 75 dkg túró
- ízlés szerint cukor
- 1 citrom reszelt héja
- 10 dkg margarin
- 1 csomag vaníliás cukor
- fél üveg sárgabarackbefőtt kockára vágva
- mazsola
A lisztet a margarinnal elmorzsoljuk, majd a többi hozzávalóval összeállítjuk a tésztát. 1 órát hűtőben pihentetjük. Ezek után két egyenlő részre osztjuk, majd az egyik felét egy 30 x 35 cm-es tepsibe tesszük, és 10 percig elősütjük. Ezalatt elkészítjük a tölteléket. A túrót elmorzsoljuk a cukorral, a vaníliás cukorral, a citrom reszelt héjával és a mazsolával. Az olvasztott margarint hozzákeverjük. Az elősütött tésztát megszórjuk egy kis búzadarával, majd rátesszük a fele tölteléket, rá az apróra vágott barackot, majd a töltelék másik részét és végül a tészta másik felével beborítjuk. Villával megszurkáljuk, hogy ne hólyagosodjon fel. 180°C-on 45 percig sütjük.
Borsi Józsefné Gángó Erika receptje.