A torta alapja:
- 25 dkg darált keksz
- 20 dkg margarin
A krém:
- 40 dkg mascarpone vagy más natúr krémsajt
- 4 dl tejszín (nem habtejszín)
- 8 dkg cukor
- 10 dkg sárgabarack lekvár
- 1 teáskanál vanília aroma
- fél citrom leve
- 2 teáskanál zselatin por
A tetejére:
- 5-6 szem őszibarackbefőtt
- 1,5 dl őszibarack lé
- 3 teáskanál zselatin por
A margarint felolvasztjuk, összekeverjük a darált keksszel, majd a 25 centiméter átmérőjű tortaforma aljára nyomkodjuk.
Egy tálban géppel kikeverjük a krémsajtot, tejszínt, citromlét, cukrot, vanília aromát, baracklekvárt és a kevés vízben feloldott zselatint.
Az egészet a tortaformába töltjük, elsimítjuk, és a hűtőbe tesszük 1-2 órára.
A tortánkat kivesszük, a tetejét kirakjuk vékonyra szeletelt barackkal, majd ráöntjük a kevés vízzel és barack lével kikevert zselatint.
Én csak másnap szeleteltem, hagytam megdermedni.
Kautz József receptje.
Látogassátok meg Józsi konyháját, ahol sok-sok csodás recepteket találtok!
A fenti recept a szerző engedélyével került feltöltésre!