Tészta:
- 5 tojás
- 10 dkg cukor
- 10 dkg liszt
- 1 csomag vaníliás cukor
- reszelt citromhéj
Krém:
- 5 dl tejszín
- 10 dkg kókuszreszelék
- 15 dkg kristálycukor
- 1 doboz barackkonzerv
- 1 dkg zselatin
A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjéből a cukorral kemény habot verünk. A tojássárgájákat is jól elkeverjük, majd hozzáadjuk a fehérjéhez. Miközben kavarjuk,beleszórjuk a citromhéjjal és vaníliás cukorral elkevert lisztet is. Sütőpapírral kibélelt tepsiben 200°C-on kisütjük. Még melegen feltekerjük, így hagyjuk kihűlni. Ezalatt elkészítjük a krémet: 1 dl tejszínben 8 dkg kókuszt felfőzünk, majd kihűtjük. A zselatint 1 dl hideg vízben beáztatjuk, majd felfőzzük és langyosra hűtjük. A barackot lecsepegtetjük, apró kockára vágjuk. A maradék tejszínt a cukorral habbá verjük, hozzáadjuk a kókuszt, majd belecsorgatjuk a zselatint is. A piskótát kitekerjük, megkenjük a krém kétharmad részével, rászórjuk a barackkockákat, és óvatosan feltekerjük. Külsejét a maradék krémmel bevonjuk, megszórjuk kókusszal. Hűtőben pihentetjük legalább 2-3 órát, hogy a krém megdermedjen.
Jó étvágyat kívánok!
Váradi Gabriella receptje.