- 60 dkg liszt
- 6 dkg cukor
- 3,2 dl tej
- 2 evőkanál olvasztott vaj
- 1 zacskó instant élesztő vagy 5 dkg friss élesztő
- 1 tojás
- csipet só
Töltelék:
- 20-25 dkg kockázott őszibarackbefőtt
- ízlés szerint őszibarack vagy sárgabaracklekvár
- 1 teáskanál fahéj
Máz:
- 9 dkg porcukor
- 3 evőkanál tej
- fél teáskanál őrölt fahéj
A tejet meglangyosítjuk, egy kiskanál cukrot feloldunk benne, beleszórjuk az élesztőt és pár perc alatt felfuttatjuk.
A száraz összetevőket elkeverjük, hozzáadjuk a tojást, a hideg olvasztott vajat, a habos élesztőt, majd alaposan bedagasztjuk. Egy tiszta konyharuhával letakarjuk és meleg helyen duplájára kelesztjük, kb. 45-60 perc alatt.
A megkelt tésztát lisztezett felületre borítjuk és 30 x 40 centis téglalappá nyújtjuk. Megkenjük ízlés szerint baracklekvárral, meghintjük az őrölt fahéjjal és a rászórjuk a kockára vágott őszibarackot. A hosszabbik végénél kezdve feltekerjük, mint a rétest. Egy éles késsel 12 darabra vágjuk. Egy piteformát vagy egy tetszőleges sütőedényt kivajazunk, és belerakjuk a barackos tekercseket. 30 percig újra kelesztjük, majd 190 °C-ra előmelegített sütőben 25-30 perc alatt megsütjük.
Amíg sül, elkészítjük a mázat. A porcukrot és a fahéjat elkeverjük a tejjel, egy sűrűn folyós állagot kapunk, a megsült csigák tetejére locsoljuk.
Magyarné Fekete Veronika receptje.
Látogassátok meg a Veronica’s Cake oldalt, ahol sok-sok csodás receptet találtok!