- 4 tojás
- 20 dkg porcukor
- 15 dkg rétesliszt
- 10 dkg margarin
- 75 dkg sárgabarack
- 1 mokkáskanál őrölt fahéj
- 1 késhegynyi tört szegfűszeg
- csipetnyi só
A barackot megmosom, lecsurgatom, majd kimagozom. A tojások fehérjéből kemény habot verek, és egyenként belekeverem a sárgákat, belecsorgatom az olvasztott, de már nem meleg margarint, hozzáadagolom a cukrot, a lisztet és a fűszereket. Simára keverem. Sütőpapírral kibélelek egy közepes nagyságú tepsit, ami kb. 20 × 30 cm-es vagy valamivel kisebb, de semmiképp sem nagyobb, majd a tésztamasszát beleöntöm. A fél barackokat szorosan egymás mellé, a magházukkal lefelé ráteszem a tésztára, egy kicsit bele is nyomom, de csak annyira, hogy a gyümölcs teteje kilátsszék belőle. Előmelegített forró sütőben 5 percig nagy lángon, majd mérsékelt tűzön megsütöm (tűpróba). A tepsiben hagyom kihűlni, csak azután szeletelem fel. Aki szereti, külön is megcukrozhatja a tetejét.
Ugyanez a sütemény őszibarackkal vagy őszibarackbefőttel is elkészíthető, én most vegyesen tettem bele friss sárga- és őszibarackot. Finom fahéjillatú gyümölcsös süti. 🙂
Szabókiné Jung Andrea receptje.