Tészta:
- 6 tojás
- 12 dkg porcukor
- 12 dkg liszt
- pici sütőpor
Krém:
- 1, 5 zacskó vanília ízű pudingpor
- 4, 5 dl tej
- 10 dkg cukor
- 25 dkg vaj
- 15 dkg porcukor
- 2 vaníliás cukor
Teteje:
- csokoládé
És még:
- 2-3 banán
Egy 35 x 40 centiméteres tepsit kibélelek sütőpapírral és megsütöm benne a piskótát. Mikor készen van, a piskótáról még langyosan összetekerem a papírral együtt, nedves konyharuhában. Amikor kihűlt teljesen, leszedem róla a papírt. A krém hozzávalóiból pudingot készítek, lehűtöm és a vajból, porcukorból vaníliás cukorból habosra kevert masszát a pudinghoz keverem, majd beteszem a hűtőbe dermedni. A kihűlt piskóta lapot megkenem a krémmel és belerakom a banánt, melyet elhelyezek a piskótalap hosszabbik oldalán és ott kezdem összetekerni. Amikor készen van, megkenem a megmaradt krémmel és csokimázzal becsíkozom.
Császár Eta receptje az Eta hagyományos tortái oldalról.