- 25 dkg friss eper (megtisztítva)
- 1 evőkanál cukor
- 4 evőkanál víz
- 1 banán
- fél citrom leve
- 15 dkg mályvacukor (pillecukor)
- 3 dl tejszín
Az epret megmossuk, feldaraboljuk és egy lábasba rakjuk. Hozzáadjuk a cukrot és a vizet, majd elkezdjük főzni. Közben a banánt apró darabokra vágjuk, és rögtön meglocsoljuk a fél citrom levével, majd jól elkeverjük. Ezt is hozzáadjuk az eperhez és együtt főzzük tovább. Amikor már kezdenek megpuhulni a gyümölcsök (nem kell sokáig főzni, inkább csak rotyogjon párat), levesszük a tűzről a lábast. Egy botmixer segítségével pépesítjük a gyümölcsöket. Amíg még forró, belerakjuk a mályvacukrot. Ezután addig kevergetjük, amíg teljesen fel nem oldódik benne. Megvárjuk, míg kihűl a gyümölcsös-pillecukros pép. Ezután 3 dl tejszín habbá verünk, majd óvatosan összeforgatjuk a fincsi epres-banános krémmel. Végül poharakba, vagy tálkákba adagoljuk (én eperdarabokkal rétegeztem) és hűtőben dermesztjük pár órát. Kb. 4-5 adag lesz belőle.
Nagyon finom!
Bartus Dóra receptje.