- 8 tojás
- 1 csomag (20 g) szalalkáli
- 50 dkg kristálycukor
- 50 dkg liszt
- majd másnap még 50 dkg liszt
A tojásokat a kristálycukorral habosra keverjük, hozzáadunk 50 dkg lisztet, és a szalalkálit. Jól összedolgozzuk, majd egy éjszakán át pihentetjük. Másnap hozzáadjuk a másik 50 dkg lisztet, és ezzel is jól összedolgozzuk. Vékonyra (kb. 2-3 mm) nyújtjuk, és babapiskóta-szaggatóval kiszaggatjuk. Lisztezett tepsiben, forró sütőben szép világosra sütjük. Szellős helyen tároljuk, ha egyáltalán marad belőle…
Ez egy közel 150 éves recept, nagyon kiadós, nem romlik, és tartósítószert sem tartalmaz. Ha nincs babapiskótaformánk, bármilyen forma megteszi.
Kindák Mihályné receptje.