Tészta:
- 10 tojás
- 10 evőkanál darált dió (15 dkg)
- 4 evőkanál liszt (7 dkg)
- 2 evőkanál kakaópor (3 dkg)
- 10 evőkanál cukor (23 dkg)
- 1 kávéskanál sütőpor
- csipet só
Krém :
- 7 tojás sárgája
- 15 dkg porcukor
- 5 dkg étcsoki
- 25 dkg margarin
Hab :
- 7 tojás fehérje
- 15 dkg porcukor
- 25 dkg cukor
A tésztát készítjük el először. A tojásfehérjét kemény habbá verjük. A sárgáját cukorral habosra keverjük. Lisztet, diót, kakaóport, sütőport összekeverjük. A sárgájához hozzákeverjük a lisztes keveréket. Ezután a habot, lazán belekeverjük. Egy 30 x 35 cm-es tepsit sütőpapírral kibéleljük és beleöntjük a tésztát. A sütőt előmelegítjük 170 °C-ra és 30-40 perc alatt készre sütjük. Kihűtjük. A krémhez a tojások sárgáját a 15 dkg porcukorral gőz felett felfőzzük. A tűzről levéve hozzákeverjük az étcsokit és a kockára vágott margarint. Krémesre keverjük. A tészta tetejére kenjük, hidegre vagy hűtőben tesszük.A habhoz a fehérjét keményre verjük a porcukorral és csipet sóval. A kristálycukrot lassú tűzön karamellizáljuk. A karamellt a fehérjéhez csorgatjuk és összeforgatjuk. Finom ízű habot kapunk. A hűtőből kivesszük a sütit, kockára vágjuk és a tetejére halmozzuk vagy nyomjuk a habot. Nagyon édes ízvilágú sütemény. Dió, csoki, karamell.
Krékityné Bisztriczki Andrea receptje.
A fenti recept a szerző engedélyével került feltöltésre!