- 1 db piskóta tortalap
- 2 tasak jobb minőségű tejszínízű habpor
- fél tasak főzés nélküli vaníliaízű pudingpor
- 5 dl tej
- 4-5 evőkanál közepes keménységű sárgabaracklekvár
- gyümölcs (pl. 20 dkg darabolt konzerv ananász, barack, ribizli, stb – lényeg, hogy ne legyen túl édes)
- egy kupaknyi sütőrum
A krémhez a tejszínízű habporokból elkészítjük a kemény tejszínhabot, vigyázva, hogy inkább kevesebb, mint több tejet adjunk hozzá. Ugyanígy a fél tasak pudingot is elkészítjük, majd összekeverjük a tejszínhabbal és a rummal.
A tortalapnak eltávolítjuk a közepét, lehetőleg egy-másfél centis peremet és ugyanekkora aljat hagyva. Megkenjük kívül-belül az aranyszínű lekvárral. A belsejébe ízlés szerint gyümölcsöket rakunk, majd feltöltjük a krémmel.
Lekvározás előtt óvatosan megszórhatjuk rumos gyümölcslével is. A lekvár miatt a piskóta nem szárad ki. Felülről nézve kész aranygyűrűnk lett. Mindez 15 perc alatt, olcsón. Ha a piskóta saját készítésű, sokat spórolhatunk rajta. A fennmaradó piskótaanyagot felhasználhatjuk például somlóihoz vagy puncsgolyóhoz is.
ZéZé receptje.