- 6 tojás
- 55 dkg porcukor
- 40 dkg liszt
- 2 evőkanál kakaópor
- 1 csomag sütőpor
- 6 dl tej
- 25 dkg margarin
- 1 csomag babapiskóta
- rum
A 6 tojássárgáját 30 dkg porcukorral és 1 evőkanál vízzel habosra keverjük. Hozzáadjuk 30 dkg liszt, 2 evőkanál kakaó és 1 csomag sütőpor keverékét, jól kidolgozzuk, majd beleforgatjuk a 6 tojásfehérje keményre vert habját. Az így kapott tésztát tepsibe öntjük, és megsütjük.
A töltelékhez 6 evőkanál lisztet 6 dl tejben sűrűre főzünk. Egy másik tálban a margarint a porcukorral habosra keverjük. Ha kihűlt a lisztes krém, a kettőt együtt habosra kikeverjük. A tésztát felébe vágjuk, a fele krémet rákenjük, arra sorban babapiskótákat rakunk, meglocsoljuk egy kis rummal, és a babapiskótás rétegre pedig rákenjük a maradék krémet, aztán beborítjuk a tészta másik felével, majd végül csokimázzal vonjuk be.
Másnap szeleteljük. Jó étvágyat!
Kusztor Erzsi receptje.