A tésztához:
- 300 g finomliszt
- 300 g porcukor
- 250 g margarin
- 9 db tojás
- 1 csomag sütőpor
- 1 tasak vaníliás pudingpor (főzős)
- 1 tasak csokoládés pudingpor (főzős)
- 1 tasak puncs pudingpor (főzős)
- 1 csipet só
A krémhez:
- 2 tasak vaníliás pudingpor (főzős)
- 5 dl tej
- 1 csipet só
- 2 csomag vaníliás cukor
- 200 g porcukor
- 250 g margarin
A mázhoz:
- 100 g tortabevonó (étcsokoládé)
- 50 g margarin
- 2 evőkanál cukrozatlan kakaópor
A tészta elkészítése:
A tojásokat kettéválasztjuk úgy, hogy a fehérjéket hármasával külön-külön pohárba teszük.
Kimérünk háromszor 100 g lisztet és elkeverjük benne az egyenlően elosztott sütőport, és egyenként a különböző ízű pudingporokat.
Egy 25×35 cm-es magas falú tepsit kizsírozunk, és szalvétával béleljük.
Amargarint habosra keverjük a tojások sárgájával, a porcukorral és a csipetnyi sóval. Ezután három egyenlő részre osztjuk.
Az első részbe belekeverjük a vanília ízű pudingporral elkevert lisztet (ha szükséges kevés tejjel higíthatjuk a masszát) és óvatosan beleforgatjuk a 3 tojásfehérjéből vertkemény habot. A tepsibe simítjuk és előmelegíett sütőben, 200 °C-on, 10 perc alatt tűpróbáig sütjük. Egy deszkára kiborítjuk és ha kicsit hűlt, lehúzzuk róla a szalvétát.
Ha a tepsi kicsit hűlt, enyhén kizsírozzuk és szalvétával béleljük. Ugyanígy sütjük meg a puncs és a csokoládé ízesítésű lapokat is, majd hagyjuk kihűlni.
A krém elkészítése:
A vanília ízű pudingporokat 2 dl tejben csomó mentesen elkeverjük. A maradék tejet főni tesszük a csipet sóval, majd folyamatosan kevergetve sűrűre főzzük benne a pudingport. A tűzről levéve többször megkavarjuk, amíg teljesen ki nem hűl.
A margarint habosra keverjük a porcukorral és a vaníliás cukrokkal, majd a kétféle krémet összekeverjük.
A krém felét egyenletesen elkenjük a csokoládés lapon. Erre tesszük a puncs ízű lapot, majd a maradék krémet és végül a vaníliás lapot.
A csokimáz elkészítése:
A tortabevonót kis darabokra törjük és gőz fölött összeolvasztjuk a margarinnal és a kakaóporral. A gőzről levéve kicsit hagyjuk hűlni, majd vizezett késsel a sütemény tetejére simítjuk.
Ha a csokimáz megszilárdul, vízbe mártott éles késsel hosszúkás szeleteket vágunk belőle.