Tészta:
- 6 tojásos kerek piskóta
Krém:
- 6 tojássárgája
- 2 evőkanál liszt
- 9 evőkanál cukor
- 3,5 dl tej
- 1 doboz körszeletes ananász
- 3 kávéskanál zselatin
- 2 csomag tejszínhabpótló por
A 6 tojássárgáját, 2 evőkanál lisztet, 9 evőkanál cukrot, 3,5 dl tejet sűrű krémmé főzzük, közben a zselatinport tejben feloldunk (felfövésben hozzákeverjük a krémhez), és ezzel is főzzük még a krémet. Vigyázni kell, hogy le ne égjen! Ha kihűlt, beletesszük az ananászkonzerv levét (kb. másfél dl), 2 csomag habpotló port előírás szerint elkészítünk, és a kihűlt krémbe keverjük. Celofánnal vagy zsírpapírral kibéleljük a tortaformát. (3 részre vágjuk a lapot.) Szépen elrendezzük az ananász szeleteket, krémet teszünk rá, erre tészta és krém, tészta krém, majd végül tészta. Kicsit megnyomkodjuk,hogy a széleire is kerüljön krém. Szorosan rásimítjuk a celofánt. 1 órára mélyhűtőbe tesszük, hogy a krém megkeményedjen. 1 napra hűtőbe rakjuk. Kifordítjuk a tortaformából. Nagyon guszta és finom!
Fontos: csak kihűlt krémbe lehet keverni a konzerv levét, és a habport is!
Szabóné receptje.