A tészta hozzávalói:
- 7 tojássárgája
- 200 g cukor
- 15 evőkanál víz
- 2 evőkanál olaj
- 200 g liszt
- 1 csomag sütőpor ( 12 g)
- 3 evőkanál kakaó
Pudingkrém:
- 7 tojásfehérje
- 1 csipet só
- 100 g cukor ( ízlés szerint a pudingba)
- 2 csomag vanília ízű pudingpor
- 700 ml tej
- 20 g kukorica keményitő
- 20 g vaníliás cukor
Tetejére:
- 5 dl habtejszín ( a hűtőből )
- 1 csomag habfixáló
- ízlés szerint cukor
A tojássárgákat keverjük ki a cukorral, a vízzel, és az olajjal. Majd kavarjuk hozzá a sütőporos, lisztes, kakaós keveréket. Előmelegített sütőben, 20 x 35 cm-es tepsiben, 180°C-on süssük 20 percig. A pudingporból, keményitőből, vaníliás cukorból és az 50 g cukorból és a tejből főzzünk sűrű pudingot. A tojásfehérjét a megmaradt ( 50 g ) és egy csipet sóval, cukorral verjük kemény habbá. A forró pudingot forgassuk össze a habbal és kenjük a sütőből kivett tészta tetejére, majd tegyük vissza további 10 percre, 180°C-on. A tejszínt a habfixálóval ( lehet cukrot tenni) verjük kemény habbá, és kenjük a kihűlt tészta tetejére. A tetejét díszíthetjük reszelt csokoládéval.
Erika Oszuszki receptje.
A fenti recept a szerző engedélyével került feltöltésre!