Tészta:
- 7 tojássárgája
- 20 dkg cukor
- 20 dkg liszt
- 1 csomag vaníliás cukor
- 2 evőkanál kakaópor
- 13 evőkanál víz
Krém:
- 7 tojásfehérje
- 10 dkg cukor
- 2 csomag vaníliás pudingpor
- 2 csomag vaníliás cukor
- 6 dl víz
Tetejére:
- 3-4 dl növényi tejszín
- habfixálópor
A tésztához a tojássárgáját kikeverjük a cukorral, a vaníliás cukorral, a vízzel, majd hozzákeverjük a sütőporral és kakaóval elkevert lisztet. 25 x 35 cm-es vajazott tepsiben 180°C–on 20 percig sütjük. Amíg a tészta sül, addig elkészítjük a krémet. A tojásfehérjét a cukorral kemény habbá verjük, a pudingot a vízzel és a vaníliás cukorral felfőzzük, és még forrón összekeverjük a fehérje habbal. A tésztára terítjük a krémet, és 15 percig még együtt sütjük. Ha kivettük a sütőből, teljesen kihűtjük aztán rátesszük a tetejére a felvert tejszínhabot. Díszítésként csokidarát, vagy reszelt csokit szórunk rá.
Nagyon egyszerű, olcsó, könnyű és finom.
Borsi Józsefné Gángó Erika receptje.