A tésztához:
- 7,5 dl aludttej, vagy kefir
- 1/2 dl tej
- 1 dkg élesztő
- 1 késhegynyi sütőpor
- 10 -11 evőkanál finomliszt
- 3 tojás
- pici só
- 15 dkg cukor
- 10 dkg olvasztott vaj
A tetejére:
- 2 -3 evőkanál szilvalekvár
- 150 g tejföl
A tepsi kikenéséhez:
- 5 dkg fagyos margarin
Az élesztőt langyos tejben felfuttatjuk, a tejbe egy pici cukrot keverünk. A tojásokat a cukorral jól kikeverjük ,majd tovább keverjük az olvasztott vajjal, az aludttejjel és a felfuttatott élesztővel. Pici sót teszünk hozzá, végül hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet is. A tepsit jó vastagon kenjük ki margarinnal! A tésztamasszának a palacsintánál sűrűbbnek kell lennie, ha folyósabb, akkor még keverjünk hozzá lisztet! Egy 23 × 34 cm-es tepsibe öntjük. A tejfölt simára keverjük, itt-ott meglocsoljuk vele, és szilvalekvárt csepegtetünk elszórtan rá. Fél órát pihentetjük, majd 200°C-ra előmelegített sütőben bő fél óra alatt készre sütjük. Amikor elkezd barnulni a tepsi szélénél, akkor jó.
A masszát semmiképpen ne tegyük kisebb tepsibe, hogy magas legyen a süteményünk, mert nem fog átsülni! Körülbelül 1,5 cm legyen a tepsibe öntött massza. Jó étvágyat kívánok hozzá!
Vass Lászlóné receptje.
Edit szeretettel vár Benneteket desszertek és házias ételek receptjeivel a Konyhamánia Edit módra oldalon!